Rolluiken

 

Rolluiken zijn de bekendste vorm van zonwering, maar wie denkt dat rolluiken alleen op en neer gaan om te verduisteren heeft het mis. Een rolluik is het meest veelzijdige zonweringsproduct op de markt. Niet alleen heeft een rolluik veelzijdige eigenschappen als isolatie en beveiliging, het is ook nog eens in enorm veel varianten te verkrijgen. Zo zijn er speciale isolerende kasten en zijn er inbouw rolluiken of rolluiken voor dakramen of schuine kozijnen. Kortom, het maakt niet uit wat uw situatie is. Wij hebben een rolluik voor elke toepassing.

Rolluiken zijn dus ideaal om te isoleren, donker te maken of voor afsluiting en beveiliging van uw woning. Naast deze functies is een rolluik ook een uitstekende zonwering. Niets helpt beter tegen de zon dan een rolluik. Ons assortiment biedt ronde, afgeschuinde en vierkante rolluikkasten in wel 200 standaard ralkleuren. Ook zijn deze zonder meerprijs te leveren in een mooie en meer UV-bestendige fijnstructuur lak. Hierdoor krijgen onze rolluiken een geweldige premium uitstraling. Door een perfecte ophanging van de as produceren de rolluiken tijdens het bedienen met motor, band of slingerstang 30% minder geluid. Ons assortiment rolluikkasten zijn in veel gevallen wel tot drie maten kleiner dan die van andere aanbieders.

Een van de voornaamste reden dat mensen tegenwoordig rolluiken laten plaatsen is om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd iets goeds te doen voor het milieu. Door rolluiken op de juiste manier te plaatsen en gebruiken, kunt u uw woning een stuk energiezuiniger maken. Wanneer er een rolluik voor een kozijn geplaatst wordt, ontstaat er een warmtebrug tussen het glas en het rolluik. Hierdoor is het moeilijker voor de warmte om te ontsnappen en hoeft u dus minder te stoken, wat beter is voor het milieu.